Posted by: magdalina | AM00000040000003429 16, 2007

Has been long time.

It has been a long time since last time I update this blog.
I think it is time to start write a blog again, it’s a life journal so why not?

I’m not sure when exactly I update this blog, but I guess it should be over 3 years ago.
Now, I’m doing master degree, married and had my second pregnancy (now week 6) as a had an ‘abortion’ done by HKL Doctors last 4 month, they call it misscarriage. It is a painful journey, but Allah know the best for us right? So Redha is a strong word to be applied here and then.

Now I got few things to cover; 

  1. Start re-collect data for my research project as I had violate the validity and reliability of my recent data
    (I failed   to  analyses data systematicly- I’m afraid it would be the reason for my research rejected, or i might failed during viva)
  2. Writing thesis effectively within 3 month from now. (I should finish up by June 2012)
  3. Arrange time effectively forr being a muslim, a student, a wife, a daughter, a friend or an anything I could possibly be.
  4. Read as mush as I could.
  5. Revise my Mathematic and ICT teaching skills.
  6. Doing my diploma in early education -in a year time (before end 2013)
  7. Part time sewing class- Mara/ IKBN – in a year time (before end 2013) 
  8. Plan for PhD in early education. (Start 2013-2014)
  9. Having my own ‘tadika’, my own boutique and doing lecture on early education (it worth dream right?)

I hope I could work out my plan with the bless from Allah, my husband and my family.

“I plan to failed, if I failed to plan right?”, Now I need to work for my plan, so I wont failed my plan.

Wish me the best!

Thanks!

Advertisements
Posted by: magdalina | AM00000020000005431 16, 2007

hari raya?

least than a week for hari raya…

i dont know how is my hari raya wud be looks like..

huu…it’s kind of confusing…

but…i’m having my hari raya with single mode…

hehehe

Posted by: magdalina | AM000000100000005931 16, 2007

carry forward..

huu…about the carry marks things..
i’ve promise to make a reports on that…looks like i’ve failed to do it…
hehehe…but then…i did some works…
i should give the credit to my beloved friends that help me so much on that..
wan,effa,syafiq and all my course mate that help me…
and also to my lecturer that gives me such a pressure that force me to do my work..heheheh….
i love u all..
hehehe…this is the best hari raya of all..because i’m so a dead meat n i may have to do my homework during the hari raya it self…
Alamdulillah…n the best part..i might having hari raya without my family…so…should i said it’s very very…ermm….duno….unthinkable….huuuuu…
ok la..
wat eva it is; selamat hari raya to all…

Posted by: magdalina | PM00000090000002830 16, 2007

carry marks..

isk isk…

sikit lagi nak raya nih….means tinggal beberapa minggu nak final exam..kalau ikutkan memang tak pernahnya final exam aku  nih betul-betul sedia.Selalu memang study last minutes….hm…sem nih tak tau la….azam kuat ke tak nak study awal..

Tapi…terkenangkan carry marks yang tak berapa strong…memang la kene berhempas pulas…masalah besarnya adalah….tak tau cane nak mulakan….bila balik bilik je..termenung sana sini…tetiba dah tgh malam…pastu terus tido…bangun pagi…dok wat kerja tah pape…then pi kelas…after kelas merewang je kerjanya….isk….bila tah nak berubah nih..

InsyaAllah la… i’ll try my best….kenalah janji dengan diri sendiri kan? Kalau setakat hangat-hangat tahi ayam je…..macam selalu…sampai bila nak berubah…hmm….first step..discipline… boleh ke?? hehhe…wish me luck geng!

I’ll report mt progress every midnight… InsyaAllah….kalau mampu ade la reportnya…ok?

tata…

Posted by: magdalina | PM000000100000000030 16, 2007

bersalin?

isk…petang tadi…13 september 2007…dalam lab cyber1….lepas en.fauzi ketandusan idea wat coding…kitorang sekelas nih di lepaskan awal…..bagai kambing takut hujan (betul ke peribahasa nih?)….kitorang pun bersemangat balik… tapi aku tak la bersemangat sangat….dok risau mikroteaching math tuh…isk….malas nk ckp betapa nerves nya….dah la keje last minit….memang semangat utk berjuang tuh dah menipis…dah la byk pulak masalah menimpa2 aku nih….tak de mud je tido…tido je tak de mud…isk centu la jadiknya keje last minit nih…

ohoh…aku nih asik lari tajuk je hah…pasal bersalin sebenarnya….ade r satu esaimen wat laman web pendidikan nih…effa kosmet aku….(a.k.a. Eppa or lebih glemernya aku panngil dia cik nenek, cantik orgnya…..) dia wat pasal biologi…psl org ngandung ke kitar embrio ke hape tah..aku pun tak la tau sangat…sbb aku nih biologi nasib baik je tak fail….hehehe…. dia tgh tgk video org bersalin normal kat internet…..(almaklumlah en.fauzi dah lepaskan kitorang…) maka aku pun join la sekaki dua….memangla awal2 tuh video tuh tersekat2 sebab tengah buffer….aku rasa ok lagi…walaupun ngeri tu ade la…tapi aku masih blh tunggu sampai habis……. lepas video tuh dah siap rander dah….depa play semula…2 minit pertama…aku dah makin ngeri…30 saat lepas tuh….aku dah peluh sejuk dah….gelap2 dah mata aku nih…semua seperti berpusing….aku dah tak sanggup nk tengok video tuh…nak muntah pun ade….aku puasa…tinggal bape jam sangat nak berbuka….kang aku muntah dlm lab nih satu hal susahkan org lain lak……maka aku tanpa berfikir panjang aku lari dari depan skrin…tadi gatal duduk VIP seat….padan muka aku….

aku blah…duduk jauh2…tak nk pikir lagi…muka pucat lesi….nk angkat barang pun larat ngan tidak je…rupanya aku phobia kot ngan bersalin….centu la aku lahir rupanya…siannya mak aku….aku cancel tempahan aku kat kak Na dulu..mintak anak sedara sebarang 5-6 orang…. akak ipar aku yang bersalin kali kedua tuh…..akak aku pun de sorang lahirkan adam….isk…itu ke yang depa lalui…. patutla syurga di telapak kaki ibu… sebab kita lahir begitu sekali dari mak kita…..masyaAllah…aku kagum dengan kuasa Allah….manusia melahirkan manusia…

tapi aku mmasih tersadai kat kerusi lagi….org lain dah nak tinggalkan lab masa tuh…rasa tak berdaya nak bangun….tapi…ajaibnya….selang beberapa minit….aku dah sampai kat bazar ramadan….naik kereta nisa dgn aini….isk….ade hati lagi nk berjalan….huuuu….tak pe….demi 1 ramadhan akan ku tempuh jugak lautan manusia tuh….demi makanan berbuka puasa lepas mikro teaching yang horor tuh…

Posted by: magdalina | AM00000030000005030 16, 2007

rasa tak gegar ??

JAKARTA, Indonesia – A powerful earthquake shook Indonesia on Wednesday, killing 10 people, injuring scores and triggering a small tsunami that hit one city on the island of Sumatra, authorities said.

The 8.4-magnitude quake off Sumatra damaged homes, mosques and shopping malls along the coast and could be felt in at least four countries, with tall buildings swaying as far as 1,200 miles away.

It was followed by a series of aftershocks, the strongest of which registered at a magnitude of 6.6 and triggered a second tsunami alert for Indonesia, which was lifted about an hour later, said Suhardjono, an official with Indonesia’s meteorological agency, who goes by only one name.

At least seven people were killed in three Sumatran towns, Social Affairs Department official Felix Valentino told the news Web site detik.com. In the city of Padang, three bodies were pulled from badly damaged buildings, a witness, Alfin, said by phone.

Excavation machinery was used to search for survivors.

Most of the damage appeared to be from the quake.

A tsunami about 3 feet high was reported to have struck Padang about 20 minutes after the initial quake, Suhardjono said, adding that severed phone lines made it hard to get details. The Pacific Tsunami Warning Center also reported that a small tsunami hit Padang.

Several buildings in Padang were damaged and at least one car showroom collapsed in the quake, according to detik.com, which said people were searching to see if anyone was inside.

At least one person was killed and dozens injured in Bengkulu, the town closest to the epicenter, local government official Salamun Harius told El Shinta radio. At least 100 others were hospitalized, senior Health Ministry official Rustam Pakaya said.

Residents in Bengkulu, where at least one building was demolished, said the quake triggered panic and that people ran inland.

“Everyone is running out of their houses in every direction,” said Wati Said, who spoke by cell phone standing outside her house. “We think our neighborhood is high enough. God willing, if the water comes, it will not touch us here.”

“Communication is cut, we can’t call out,” she added. “I don’t know how you contacted us. Everyone is afraid.”

The quake could be felt in the Indonesian capital, Jakarta, 375 miles away, where office workers streamed down the stairwells of tall, swaying buildings. It also caused tall buildings to sway in neighboring Malaysia, Singapore and Thailand.

The undersea quake hit at about 6:10 p.m. (7:10 a.m. EDT), the U.S. Geological Survey said. It was centered 80 miles southwest of Sumatra island at a depth of 18.6 miles.

“Earthquakes of this size have the potential to generate a widespread destructive tsunami that can affect coastlines across the entire Indian Ocean Basin,” the Pacific Tsunami Warning Center said, warning that waves could hit Indonesia and Australia within an hour, and Sri Lanka and India within three hours.

It lifted the alert for Indonesia about two hours later, saying there was no longer a potential for a destructive wave.

An official with Thailand’s National Disaster Warning Center, Passakorn Khanthasap, said it had sent cell phone text messages alerting hundreds of officials in six southern provinces.

The Kenyan and Tanzanian governments issued tsunami warnings and told people to leave beaches.

Residents of the coastal city of Mombasa crowded into buses and left sprawling public beaches after hearing the warning over the radio. Police were moving people off the coastline.

In Seychelles, which would likely be hit by a tsunami before Kenya, authorities said they had downgraded a tsunami warning because the window for a strike had passed.

In India, officials said nothing was felt in the remote Andaman and Nicobar islands, some of which are just 150 miles north of Sumatra.

The Indian government issued a tsunami alert for the islands, and officials told authorities to take precautions, said Dharam Pal, the regional relief commissioner. In Australia, the tsunami warning was lifted after only small rises in the sea level were measured at Cocos Island and the Christmas Islands. But officials warned residents to stay away from the ocean, warning that dangerous waves and currents could still affect beaches, harbors and rivers for several hours.

Indonesia, the world’s largest archipelago, is prone to seismic upheaval due to its location on the so-called Pacific “Ring of Fire,” an arc of volcanos and fault lines encircling the Pacific Basin.

In December 2004, a magnitude-9 earthquake struck off Sumatra island and triggered a tsunami that killed more than 230,000 people in a dozen countries, including 160,000 people in Indonesia’s westernmost province of Aceh.

Posted by: magdalina | AM00000030000002430 16, 2007

anak sedara baru……Himawari~~

ni umar

ni adam

alangkah gembiranya….10 september 2007, 0450 pagi…..anak sedara ketiga lahir…perempuan…

gembira bukan kepalang lagi…sampai terlupa semua assignment yang menimbun…terlupa yang aku nih baru clash ngan boyfriend aku nih,lupa semua kemurungan…ehehhehe….

banyak-banyak benda aku teringat Umaruddin…budak kecik nih..tau ke yang dia dapat adik baru…dah la kaki merajuk dia tuh…lagi2 kalau akak aku ade….ingat lagi aku tnya tirah (akak aku) ari tuh…” Umaruddin tau ke dia ade adik?” akak aku kata….”yang dia tau dia de tirah je……” akak ipar aku sendiri meluat tengok perangai umar masa akak aku de kat rumah…manja masyaAllah….org puteh kata “menjeng!” hahahha….

aku sendiri tak tengok lagi sikecik yang baru lahir nih…nama pun tak tau…tapi rasa mcm nak panggil dia himawari je…ngeh ngeh,logik tak? Cuti raya nnti kompom aku amek gambo dia banyak-banyak….macam masa awal kemunculan umar setahun lps….huhuh….sakan aku nih!…

satu habit aku nih….tak boleh lalu kat children department man2 shoping komplek mmg aku tershoping baju depa…

heheheh…isk….td sebenarnya….aku dah type beribu2 patah perkataan dah…panat aku bercerita….rupanya tak save lak…eceh….penat je…k la majuk dah aku nih….hehehhe…len kali aku type lagi la….tata

Posted by: magdalina | AM00000030000002430 16, 2007

FutSaL…

Yellow card…

hahah…macam tak caya setelah bertahun jugak main futsal…tetiba 25hb ogos, aku nih dengan bangangnya menepis bola dengan tangan…tak pasal-pasal dapat kad kuning…

cerita tentang futsal nih,sedih jugak bila fikir itu la kali terakhir bersama team kolej…walaupun persediaan tahun nih tak segempak tahun lepas…tapi, team kitorg dapat gak challenge team kolej lain yang persediaan nya gempak-gempak belaka…di mana silap team kolej aku nih..tak tau la…..mungkin susah nak kumpulkan team-mate serentak..waktu kelas petang tak relevan semuanya… terpaksa la buat training bila terdesak je…

first game aku main macam ayam patah kaki…pancit teruk…tu la akibat balik rumah n makan nasik minyak banyak sangat…kek lagi…uhh…mmg padat betul perut masa main first game tuh…main 5 minit lari kuar…pastu masuk kuar lagi…sampai sudah…nasib baik sempat sumbat sebijik dua bola dlm gol…ayam! huh!! aku tensen btl ngan diri aku nih..

Posted by: magdalina | AM00000060000001930 16, 2007

kecundang?

sebelum kALAH

interkolej futsal…

pe faktor kekalahan nih…dari awal memang la tak sekonfiden mcm sem lepas…sem lepas juara..ngeri gak nak bertanding nih…high expectation dari banyak pihak…but then…de beberapa faktor nape team aku nih kalah kat suku akhir..

  1. sebab team aku nih susah nak turun latihan setiap petang..even mlm pun susah nak berkumpul latihan.. (kelas aku sendri tak relevan nak wat latihan setiap petang n malam)
  2. sebab coach yg betul2 komited mcm dulu pun tak de…isk isk….dulu depa turun coach sukarela..skrg…kene mintak baru nak turun kot….(but anyway, i appriciate them…tanpa coach2 nih…sapelah kitorg…)
  3. sebab tak cukup skill and stamina…(game terakhir lawan ngan budak2 sukan kolej6…mmg nampak sangat kalah stamina…dah turun serang…tak larat naik defences…)
  4. sebab tak reti nak main dengan strategi ( nampak sangat kitorg nih main ala2 kampung…tak de strategi langsung…tetiba rasa blank lak cane cara nk berfutsal…ngeh
  5. sebab aku nih asik pancit je…mana la tak kalah! HUHUHUH

but anyway,terpanggil untuk wakil UPM dalam pertandingan kosmo lepas tu amat membanggakan la….tapi….heheh…aku nih tarik diri at the very last minit gak la….aku tak boleh blah ngan one of the team-mate….kang aku carik gadoh kang kalu tak boleh tahan ngan mulut dia yang suka ngumpat blkg tuh…huh! Daripada aku main n bykkan lagi dosa dia ngumpat aku….baik aku blah…for good…i had nothing to loose…not even my pride…coz aku rasa dia tak tau pun aku tau kegiatan mengumpat dia tuh….. the worst part is aku nih rasa alienated ngan depa…..aku nih back ground sports tak de la kuat sangat…setakat main futsal, ragbi ngan sofball secara kecil-kecilan kat kolej…tak la samapai tahap depa wakil dunia…hahhaha….aku lak yang ngumpat nih…isk….

pape hal aku suka sukan, bagi aku….sukan untuk bergembira dan sihat….aku tak suka sukan yang menyakitkan hati…hehhe( u know what i mean rite?)

akhir kata, majulah sukan untuk negara…..

Posted by: magdalina | AM00000090000001431 16, 2007

wedding in family

wedding in familyhmm..remember my entry about sleeping bus?

that one is when i’m on my way back to Kuala terenganu for a wedding in the family..

18th August 2007, the date where officially i got extra 4 family member,

  1. a step father
  2. a step brother (he’s 18 if i’m not mistaken)
  3. and 2 step sister (11,17 years old)

hmm…surprised??? hahaha…i’m still in surprised mode rite now..after a week exactly i stil cant belief my self that i’m attending my mom’s wedding nite that nite…am i dreaming? nope…so many things happen lately..i’m not really giving my attention on my study..i may say that i’ve been stupid for let things happen ruin my mood…as i’m still in shock…ngehngeh..

back to the wedding…that nite, my step sister came to me….”kak dalina, akak tak suka ke kitorg ade kat sini?”…(oh my god…did i make it obvious? no. i dint mean…i should be happy…stupid me! sedih when she ask me like that…it’s not that i dint like them…it just i’m in shock…n i’m still in that mode…

hmnm…..sooner or later i’ll let go of my shock i may have them with open arms..no worry!!

huhuh…my mom looks so damn happy that night…even 2 weeks before (which i just been informed bout the wedding) that i can see the light of happiness in her eye’s..i’m glad she happy….i’m happy for her…

huu….but no matter what happen….family matter is like everything rite?hahaha…i don’t like this sober mood rite now..i shud be happy!! hhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuu,happy me ya!

 

Older Posts »

Categories